Tips på presenter för den som har eller vill skaffa en hobby

av | jan 24, 2023 | Mobiler & tillbehör

Att utöva en hobby på sin fritid kan vara ett väldigt bra sätt att slappna av och tänka på något annat än jobbet. För många är deras hobby räddningen i en allt mer stressad vardag. Men vad ska man utöva för hobby och vad finns det för några som kan passa dig?

En av Sveriges vanligaste hobbies

Fiske är onekligen en av svenskarnas favorithobbies. Det finns statistik från 2019 som visar att runt 1.2 miljoner svenskar fiskade på sin fritid under året. Detta innebär att ca var 10:e person i Sverige har detta som en av sina hobbies. Jag kan personligen rekommendera fiske som en hobby eftersom det enligt mig är en väldigt fridfull hobby. Detta beror så klart på vilken typ av fiske du väljer att utöva, som exempel är sjöfiske betydligt lugnare än havsfiske. Havsfiske innebär oftast att du måste ta en tur med båt för att kunna fiska. Ska du däremot fiska i en sjö så är det bara att hitta närmaste (bästa) sjö där fiske är tillåtet och börja fiska.

Discgolf – En hobby på uppsving

En annan hobby som verkligen vuxit på senare år är discgolf, eller frisbeegolf som det också kallas. Det har öppnats mängder av banor runt om i Sverige och det fina är att det krävs väldigt lite att börja! Allt du behöver är en disc / frisbee så är du igång. Till skillnad från traditionell golf är det väldigt lätt som nybörjare att komma in i detta. Utrustningen är i starten väldigt billig och du kan börja även om du inte har någon erfarenhet sedan tidigare.

Gillar du mörka nätter och rymden?

Då kan stjärnskådning var något för dig. Detta är ganska självförklarande men går ut på att du skådar ut i rymden med speciella kikare, något du gör under molnfria kvällar och nätter. Trots att namnet på denna hobby är stjärnskådning så är det väldigt sällan stjärnor du tittar på. Oftast är det våra närliggande planeter och månar. Solen som är vår närmast stjärna vill du inte titta på med stjärnkikare eftersom du riskerar att förstöra din syn då p.g.a. ljuset.

Mängder av prylar för hobbies

På sajten Cabom.se hittar du prylar och presenter för alla dessa hobbies och lite till. Besök gärna Cabom.se och ta en titt bland över 10.000 prylar.

Läs om fler prylar & presenttips inom samma kategori

Möbelskinn från Ullmagasinet

Möbelskinn från Ullmagasinet

Utforska en värld av lyx och komfort I dagens värld där snabb förändring och massproduktion ofta står i fokus, är det en lättnad att veta att det fortfarande finns företag som värnar om tradition, kvalitet och hållbarhet. Ett sådant företag är Ullmagasinet, som har...

Köpa bra presenter

Köpa bra presenter

Har du svårt att köpa presenter? Visst är det svårt att komma på något bra som personen inte bara ska tycka om utan även ha användning för. För att lyckas hitta den där perfekta presenten finns det några få punkter du kan utgå ifrån och förhoppningsvis hitta så rätt...